Podpora

Textové záznamy, chytrý sejf

Připadají Vám programy na správu hesel zbytečně složité? Čtěte dál a zjistíte, proč sejf na hesla patří mezi nejoblíbenější funkce Connection Meteru.

Bezpečné vyplnění přihlašovacích údajů tato funkce zvládne za Vás a přitom nemusíte nic složitě nastavovat.

Otevřete hlavní okno programu, přejděte na záložku Nastavení a zde vlevo vyberte větev Textové záznamy. Stiskněte tlačítko Přidat...

Textové záznamy, přidejte záznam.

V okně pro zadání textového záznamu stiskněte tlačítko Předlohy a v nabídce, která se rozvine, vyberte např. mBank, CZ. Po výběru předlohy se Vás program zeptá na přihlašovací údaje a těmi textový záznam doplní.

Vyberte si kombinaci kláves pro vložení, asi Ctrl+Shift+M (volné klávesy se zobrazí v závorce). Protože záznam je dobré chránit, zaškrtněte Obsah textového záznamu chránit heslem. Toto heslo budete mít pro všechny záznamy jedno, společné.

Textové záznamy, nastavte vlastnosti záznamu.

Finta je v tom, že záznam nyní obsahuje posloupnost znaků takovou, jakobyste se přihlašovali v prohlížeči na stránku mBank přímo z klávesnice. Uzavřete okno pomocí OK, hlavní okno Connection Meteru minimalizujte. Teď už jen stiskněte kombinaci kláves, Ctrl+Shift, M. Otevře se prohlížeč, v něm strána pro přihlášení k účtu. V okamžiku, kdy je stránka načtená opět stiskněte Ctrl+Shift, M. ConMet doplní pole a přihlásí Vás.

Zajímavou vychytávkou je možnost vložení na dvoj nebo trojité kliknutí myši. To aktivujte v Nastavení/Textové záznamy ... zvolte např. trojitém. Nemusíte pak používat kombinaci kláves. Prostě v prohlížeči otevřete stránku mBank a kliknete třikrát myší v pvním poli pro zadání číla klienta. ConMet na trojité kliknutí zjistí, jakou míte otevřenou stránku a na základě adresy www stránky najde odpovídající textový záznam, ten pošle na klávesnici, tedy přihlásí Vás automaticky.

Univerzální vkládání textu
Jak jednoduše vytvářet a používat bezpečná hesla

Nejčastěji zde hledáte: Connection Meter, ConMet, QIP Plugin, přihlášení do MBank, přihlášení do Servis24, pohodlné přihlášení, vložit přihlašovací údaje, klávesové zkratky, trezor na hesla, chytrý sejf, norské počasí na yrno.cz česky, chytrý trezor, přihlášení na klávesovou zkratku